Introduktion af holdene: 

 

Træning i DcH Herfølge
Er du ny hundefører eller har du fået ny hund, så kan du starte på et hvalpe/begynderhold. Læs mere her: https://dch-herfoelge.dk/hvalpehold


Efter begynderholdet har du mulighed for at fortsætte træningen med din hund i DcH Herfølge.

Har du gået til træning med din hund i en anden forening, er du også velkommen i DcH Herfølge. Du vil blive placeret på et passende hold i forhold til, hvad din hund har lært.

Unghundehold er det næste hold
På unghundeholdet trænes først og fremmest lydighedsøvelser som indkald, dæk, sit, stå og lineføring. Desuden trænes med beskæftigelsesøvelser, frie øvelser samt almindelig omgang med andre hunde og mennesker.

Det er tanken, at du på unghundeholdet skal opnå en grundlæggende lydighed og et godt samarbejde med din hund. Det giver mulighed for at du kan arbejde med mange forskellige øvelser fremover.
Ca. hver 3. måned er der en prøve for hundene på begynderholdet, hvor de der har lyst stiller op. Det er ikke noget krav at stille til prøve, men for at komme videre i C-klassen, skal der opnås et bestemt antal point ved prøven.
Når prøven er bestået, kan du frit vælge mellem de øvrige hold: familiehundehold, konkurrence-C og Rally.

Familiehundehold
Er for dig, der kan lide at træne med hunden i mange forskellige typer af øvelser. Her arbejdes videre med den almene lydighed, men der arbejdes også med andre ting, bl.a. med forskelige frie øvelser. Det kan være forskellige redskabsøvelser, kombinationsøvelser og andre sjove øvelser som f.eks. danse, zig-zag og springe igennem ring.
Det er samværet og glæden ved arbejdet med hunden, der er det primære på dette hold.

Konkurrence-C
Er som navnet antyder et hold for de hundeførere, som gerne vil arbejde med øvelserne i DcH' s konkurrenceprogram for C-klassen. Disse øvelser ligger fast og er følgende: lineføring, dæk, sid, stå, spring, apportering (hente en kastet apportbuk), rundering (halsgivning ad person) og frit søg (finde en gemt handske el.lign.).
Målet med træningen på dette hold er deltagelse i konkurrencer i C-klassen lokalt og/eller på kredsplan.
Her stilles også krav om at der skal trænes hjemme og hundeføreren skal have et stabilt fremmøde til træningen.

Rally
Er en hundesport, hvor der er fokus på lydighedtræning. Du og din hund skal gennemføre en række momenter - øvelser og forhindringer - hvor I demonstrerer hundens villighed og glæde ved opgaven. 

De højere klasser i DCH-programmet 
DcH Herfølge har hold i alle klasser i DcH’s eget konkurrenceprogram.
C-klassen som nævnt og dernæst B-, A- og Eliteklassen.
I de tre høje klasser arbejdes med lydighedsøvelserne kendt fra hvalpeholdet, samt en del forskellige arbejdsøvelser som: søg efter tabte genstande, sporsøg, eftersøgning efter personer m.m.


Nyheder

Sponsorer