Træning i DcH Herfølge
Er du ny hundefører eller har du fået ny hund, så kan du starte på et hvalpe/begynderhold.
Læs meget mere om hvalpehold her.

Efter hvalpeholdet har du mulighed for at fortsætte træningen med din hund i DcH Herfølge.

Har du gået til træning med din hund i en anden forening, er du også velkommen i DcH Herfølge. Du vil blive placeret på et passende hold i forhold til, hvad din hund har lært.

Ny-C er det næste hold
På ny-C trænes først og fremmest lydighedsøvelser som indkald, dæk, sit, stå og lineføring. Desuden trænes med beskæftigelsesøvelser, frie øvelser samt almindelig omgang med andre hunde og mennesker.

Det er tanken, at du på ny-C holdet skal opnå en grundlæggende lydighed og et godt samarbejde med din hund. Det giver mulighed for at du kan arbejde med mange forskellige øvelser fremover.
Ca. hver 3. måned er der en prøve for hundene på Ny-C, hvor de der har lyst stiller op. Det er ikke noget krav at stille til prøve, men for at komme videre i C-klassen, skal der opnås et bestemt antal point ved prøven.
Når prøven er bestået, kan du frit vælge mellem de øvrige 2 typer C-hold: fri-C og konkurrence-C.

Fri-C
Er for dig, der kan lide at træne med hunden i mange forskellige typer af øvelser. Her arbejdes videre med den almene lydighed, men der arbejdes også med andre ting, bl.a. med forskelige frie øvelser. Det kan være forskellige redskabsøvelser, kombinationsøvelser og andre sjove øvelser som f.eks. danse, zig-zag og springe gennem ring.
Det er samværet og glæden ved arbejdet med hunden, der er det primære på dette hold.

Konkurrence-C
Er som navnet antyder et hold for de hundeførere, som gerne vil arbejde med øvelserne i DcH' s konkurrenceprogram for C-klassen. Disse øvelser ligger fast og er følgende: lineføring, dæk, sid, stå, spring, apportering (hente en kastet pind), rundering (halsgivning ad person) og frit søg (finde en gemt handske el.lign.).
Målet med træningen på dette hold er deltagelse i konkurrencer i C-klassen lokalt og/eller på kredsplan.
Her stilles også krav om at der skal trænes hjemme og hundeføreren skal have et stabilt fremmøde til træningen.

De højere klasser
DcH Herfølge har hold i alle klasser i DcH’s eget konkurrenceprogram.
C-klassen som nævnt og dernæst B-, A- og Eliteklassen.
I de tre høje klasser arbejdes med lydighedsøvelserne kendt fra hvalpeholdet samt en del forskellige arbejdsøvelser som søg efter tabte genstande, sporsøg, eftersøgning efter personer m.m.

Instruktører
Foreningens instruktører er uddannet og uddannes til stadighed bl.a. gennem DcH's kreds 6, som omfatter samtlige lokalforeninger på Sjælland.

Nyheder

Sponsorer